Herkent u gevoelens van faalangst, onzekerheid of perfectionisme?

Klaar om uw persoonlijke hulpvraag te begrijpen én aan te pakken?

Overmatig piekeren

Moeite met "Nee" zeggen

Hoge verwachtingen

Het wegcijferen van uzelf

Persoonlijke coaching is voor iedereen. In het dagelijks leven worden we allemaal geconfronteerd met uitdagingen die ons de mogelijkheid bieden om te groeien en te ontwikkelen. Het kan gaan om werkgerelateerde doelen, persoonlijke ontwikkeling of het overwinnen van obstakels. Het vermogen om effectief met deze uitdagingen om te gaan, is van onschatbare waarde. Tijdens onze coaching-sessies zullen we ons richten op uw persoonlijke ontwikkeling, kwaliteiten en het (her)ontdekken van uw innerlijke kracht. Het delen van uw zorgen, gedachten en gevoelens is een belangrijke eerste stap om inzicht te krijgen in uw huidige welzijn. Door samen uw denkpatronen te analyseren, zullen we inzicht krijgen in de gedachten en gedragingen die verband houden met bijvoorbeeld onzekerheid of een negatief zelfbeeld. Met behulp van technieken uit de Cognitieve Gedragstherapie leert u onderscheid te maken tussen helpende en niet-helpende gedachten. Dit opent de deur naar het positief herdefiniëren van uw gedachten en het ontwikkelen van een positievere kijk op uzelf en uw dagelijkse bezigheden.

De 7 fasen van coaching bij persoonlijke groei.

Van bewustwording naar bewust blijven van

Haalbare doelen
Het stellen van haalbare doelen is essentieel bij het aanpakken van uw persoonlijke hulpvraag. We zullen samen duidelijke en meetbare doelen formuleren die realistisch zijn en uw vooruitgang stimuleren.

Een actieplan
Een goed doordacht actieplan is uw routekaart naar succes. We zullen de specifieke stappen identificeren en een tijdlijn opstellen om deze stappen te voltooien, waardoor u gefocust kunt blijven en uw voortgang kunt meten.
Kleine stappen
Grote veranderingen beginnen vaak met kleine stappen. Het nemen van realistische stappen is van vitaal belang bij het aanpakken van uw persoonlijke hulpvraag. Hierdoor boekt u gestaag vooruitgang en blijft u gemotiveerd.
Gemotiveerd blijven
Het behouden van motivatie is cruciaal. We zullen strategieën bespreken om uw motivatie hoog te houden, zoals visualisatie van succes en beloningen voor mijlpalen. Deze intrinsieke motivatie zal dienen als krachtbron om door te gaan.
Leer van tegenslagen
Tegenslagen zijn onvermijdelijk, maar ze bieden waardevolle leermomenten. Samen zullen we deze tegenslagen omzetten in kansen, uw aanpak aanpassen en sterker terugkomen.

Successen vieren
Het vieren van succes, hoe klein ook, is van onschatbare waarde voor uw motivatie. Het erkennen van uw prestaties zal uw zelfvertrouwen versterken en u aanmoedigen om door te gaan.

Groeien en ontwikkelen
Het aanpakken van uw persoonlijke hulpvraag is een doorlopend proces van groei. Samen zullen we blijven werken aan uw persoonlijke ontwikkeling om toekomstige uitdagingen met vertrouwen aan te gaan.

Voordelen van coaching gericht op persoonlijke groei

Verbeteren van balans tussen werk en privé

Doordat u meer inzicht krijgt in helpende factoren, zal u toewerken naar een betere balans.

Gevoelens van onzekerheid of (faal)angst verminderen

Met behulp van cognitieve technieken leert u om anders naar gedachten, gedrag en situaties te gaan kijken. Dit draagt bij aan verandering.

Leren loslaten en accepteren

Het verkrijgen van inzicht in situaties waar u minimaal tot geen controle over heeft en daarbij helpende handvatten toe te passen, zorgt voor meer acceptatie.

Vergroten van het werkplezier

Het leggen van de focus op helpende factoren en meer inzicht krijgen in signalen van niet-helpende factoren draagt bij aan meer werkplezier.