Herkent u langdurige stressklachten die zorgen voor een uitputtend gevoel?

Coaching bij een burn-out zorgt voor bewustwording in uw huidige situatie, met het oog op verbetering in de toekomst.

Een (constant) onrustig, opgejaagd gevoel

Somberheid, moeizaam kunnen genieten

Moeilijk controleerbare emoties

Moeite met het houden van overzicht. Het gevoel niet aan uw dagelijkse taken te kunnen voldoen

Er wordt bij een burn-out gesproken over gedragsmatige of emotionele symptomen, welke een reactie vormen op een stressor of stressoren. De herkenbare symptomen kunnen er (onbewust) insluipen en zijn vaak al een aantal maanden aanwezig. Een burn-out staat in verbinding met een voortdurend gevoel van uitputting, alsof alle energie uit het lichaam en de geest is weggetrokken. 

Tijdens het coachen zal de focus worden gelegd op het verkrijgen van inzicht in uw huidige klachten. Welke stressoren spelen een rol? Welke (terugkerende) gedachten spelen een rol in uw huidige klachtenbeeld? Gedachten, gevoelens en gedrag staan in verbinding met uw huidige klachten en kunnen zowel bewust als onbewust aanwezig zijn. De focus op uw gedachten vormt een belangrijke stap binnen de sessies. Stapsgewijs zal er meer inzicht komen in uw klachten en zal er meer bewustwording ontstaan, gericht op helpende factoren.

De 7 fasen van coaching bij een burn-out.

Van bewustwording naar bewust blijven van

Haalbare doelen
Het stellen van haalbare doelen is essentieel bij het aanpakken van uw persoonlijke hulpvraag. We zullen samen duidelijke en meetbare doelen formuleren die realistisch zijn en uw vooruitgang stimuleren.

Een actieplan
Een goed doordacht actieplan is uw routekaart naar succes. We zullen de specifieke stappen identificeren en een tijdlijn opstellen om deze stappen te voltooien, waardoor u gefocust kunt blijven en uw voortgang kunt meten.
Kleine stappen
Grote veranderingen beginnen vaak met kleine stappen. Het nemen van realistische stappen is van vitaal belang bij het aanpakken van uw persoonlijke hulpvraag. Hierdoor boekt u gestaag vooruitgang en blijft u gemotiveerd.
Gemotiveerd blijven
Het behouden van motivatie is cruciaal. We zullen strategieƫn bespreken om uw motivatie hoog te houden, zoals visualisatie van succes en beloningen voor mijlpalen. Deze intrinsieke motivatie zal dienen als krachtbron om door te gaan.
Leer van tegenslagen
Tegenslagen zijn onvermijdelijk, maar ze bieden waardevolle leermomenten. Samen zullen we deze tegenslagen omzetten in kansen, uw aanpak aanpassen en sterker terugkomen.

Successen vieren
Het vieren van succes, hoe klein ook, is van onschatbare waarde voor uw motivatie. Het erkennen van uw prestaties zal uw zelfvertrouwen versterken en u aanmoedigen om door te gaan.

Groeien en ontwikkelen
Het aanpakken van uw persoonlijke hulpvraag is een doorlopend proces van groei. Samen zullen we blijven werken aan uw persoonlijke ontwikkeling om toekomstige uitdagingen met vertrouwen aan te gaan.

Voordelen van focus op burn-out


Inzicht in
energieverdeling

De focus zal voornamelijk worden gelegd op het krijgen van meer positieve energie, wat bijdraagt aan het herstel van uw balans. Dit vormt vaak een uitdaging, waarbij haalbare doelen een belangrijke rol spelen.

Inzicht in gedachtenpatronen en eigen gedrag

Het leren onderscheid te maken in helpende en niet-helpende gedachten en gedragingen, zorgt voor meer inzicht in functionele, realistische handvatten.

Hulp bij re-integratie op de werkvloer

Ondersteuning middels een persoonlijk tijdsschema gericht op re-integratie is een belangrijke factor.

Inzicht in
terugvalpreventie

In het verloop van de sessies zal er aandacht zijn voor terugvalpreventie. De terugvalpreventie zorgt ervoor dat u sneller disfunctionele signalen in uw gedachten en gedrag kunt opmerken. Hierdoor leert u tijdig schakelen.